Informatie

Oriënteren voor een basisschool

Wanneer uw kind ongeveer drie jaar is, gaat u zich oriënteren op een basisschool. Een belangrijk moment voor veel ouders en een keuze die helemaal niet zo makkelijk is. We maken daarom graag tijd vrij voor u en uw kind, zodat u een goed afgewogen schoolkeuze kunt maken.

Via onze website krijgt u een eerste indruk van onze school. Maar om écht meer over onze school te weten te komen, is een bezoek aan onze school natuurlijk het beste. Tijdens een rondleiding kunt u samen met uw kind rustig de sfeer proeven, de leerkrachten aan het werk zien en de school ervaren wanneer deze in bedrijf is.

Wij willen u dan ook graag uitnodigen voor een kennismakingsgesprek en rondleiding door onze school. U kunt hier geheel vrijblijvend een afspraak maken en we hebben dan alle tijd om u de school te laten zien en uw vragen te beantwoorden.

Aanmelden nieuwe leerling

Ouders die hun kind willen aanmelden op onze school worden gevraagd dit ruim van tevoren te doen. Aan nieuwe ouders adviseren wij dit rond de derde verjaardag van uw kind te doen. Vroegtijdige aanmelding geeft ons namelijk de mogelijkheid de ontwikkeling van de groei van de school te bekijken en daar tijdig de nodige maatregelen voor te nemen. Leerlingen vanaf 4 jaar mogen naar school. Leerlingen vanaf 5 jaar zijn volgens de wet leerplichtig.
 

Activiteiten in groep 1 en 2

Het spel neemt in ons kleuteronderwijs een belangrijke plaats in, want spelen is leren. Wij bieden, binnen de groepen 1 en 2, een rijke leeromgeving aan en werken daarom met thema’s. Wij richten het lokaal zo in, dat kinderen zelfstandig aan de slag kunnen in een omgeving die voldoende uitdaging biedt.