Opvang

CBS De Bongerd werkt samen met Kinderopvang SKR. 

CBS De Bongerd maakt deel uit van het integraal kindcentrum ‘De Bongerd’. Door samenwerking tussen Kinderopvang SKR en basisschool De Bongerd wordt er op dit adres onderwijs, buitenschoolse opvang, een peuterspeelgroep (De Speelboom), buurtpreventie en brede school aangeboden.

BSO locatie met veel mogelijkheden, binnen en buiten

Er is van alles te doen op BSO De Bongerd. Er kan vrij gespeeld worden met speelgoed of je kunt er knutselen. Buiten spelen kan op het aangrenzende speelplein. Er zijn klimrekken, schommels en een voetbalveld. Regelmatig wordt er een creatieve of sportieve groepsactiviteit bedacht, waar de kinderen graag aan meedoen. Er wordt gedanst en gezongen, maar je mag er ook luieren met een boekje wanneer je moe bent van een schooldag. Wil je huiswerk maken? Dan is daar ook tijd voor op de BSO.
Kortom, BSO De Bongerd is een gezellige locatie, waar kinderen met plezier naar toe gaan.

Mogelijkheden BSO

Bij BSO De Bongerd zijn vier opvanggroepen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar.

Er is voorschoolse en naschoolse opvang op alle dagen van de week. De vakantieopvang voor kinderen van deze BSO is afhankelijk van het aantal aanwezige kinderen. Soms worden de groepen samengevoegd en is de opvang bij BSO Oosterhonk.

T: 0180-200053
E: bso.bongerd@s-k-r.nl

Locatiemanager: Yvonne de Snoo
E. y.desnoo@s-k-r.nl

Opvangmogelijkheden
maandag t/m vrijdag 7:30 tot 8:30 uur en vanaf 14:00 tot 18:00 uur.

Verlengde opvang mogelijk vanaf 7:00 uur en tot 18:30 uur.

 

Peuterspeelgroep De Speelboom is gevestigd in basisschool De Bongerd in de wijk Drievliet. De leiding bestaat uit twee pedagogisch medewerkers. De Speelboom is voor alle kinderen toegankelijk, ongeacht naar welke basisschool het daarna gaat.

Gezellige locatie met leuke speelruimte

De locatie is gezellig en gelegen in basisschool De Bongerd. Zo kunnen de peuters alvast een beetje wennen aan de school. De ruimte heeft veel daglicht en er is een leuke speelruimte.

Buiten spelen

Buiten spelen vinden wij een belangrijk onderdeel van de dag en doen wij in de ochtend tussen 9.00 uur en 9.30 uur. Wij doen dat op het schoolplein, dat gedeeld wordt met de kleuterklassen van de basisschool.

Stimulerend aanbod aan activiteiten

Wij bieden een gevarieerd spelaanbod en leermogelijkheden met veel verschillend materiaal en speelgoed. Ons gemotiveerde team staat garant voor een veilige, leuke en stimulerende opvang van je kind.

In deze groep werken en spelen de peuters in kleine groepjes en krijgen daarbij gericht ontwikkelingsmateriaal, taalspelletjes, geheugenspelletjes en concentratieoefeningen aangeboden. Zo komen ze spelenderwijs in aanraking met vaardigheden die ook op de toekomstige basisschool van belang zijn.

Er wordt tevens ‘Peuters in beweging’ aangeboden, een bewegingsprogramma speciaal afgestemd op de peuterleeftijd.

Daarnaast maken de peuters op deze peutergroep kennis met het Engelse taalprogramma ‘Early Bird‘. Jonge kinderen hebben het vermogen de Engelse taal spelenderwijs te leren. Door bezig te zijn in deze taal werken ze ongemerkt aan die taal. Wij merken dat ze het erg leuk vinden en de motivatie voor spel, activiteiten en lessen in het Engels is groot.

Gezonde verantwoorde voeding

Gezonde voeding vinden wij belangrijk. Wij geven bijvoorbeeld als tussendoortje gezonde snacks (tomaat, komkommer, kaakje), schenken thee en limonadesiroop zonder kunstmatige zoetstoffen. Indien kinderen trakteren adviseren wij een gezonde traktatie, kijk bijvoorbeeld op www.gezondtrakteren.nl en www.gezonde-traktatie.nl. Wij houden uiteraard ook rekening met speciale wensen (allergie, geloofsovertuiging e.d.). Alleen bij uitstapjes of grote feesten worden weleens frietjes gehaald, pannenkoeken gebakken, of tosti’s of chips gegeten.

Rust en ritme

Elk kind is anders, elke leeftijdsgroep heeft andere behoeften, dus daarmee houden wij ook rekening. Dagelijks zijn er vaste onderdelen: samen in de kring, een activiteit, vrij spelen. Maar elke dag is ook een beetje anders. Er wordt rekening gehouden met het kind als individu. Is het moe en heeft het rust nodig, dan krijgt dat kind dat ook. Even lekker in een stil hoekje of op schoot.

Mogelijkheden

Deze locatie heeft één groep van maximaal 16 kinderen per dag.

T: 0180-200054E: psg.despeelboom@s-k-r.nl

Locatiemanager: Yvonne de Snoo. y.desnoo@s-k-r.nl

Open: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur