Even voorstellen;

Voor het schooljaar 2017-2018 zijn er 2 nieuwe contactpersonen vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin Ridderkerk verbonden aan basisschool de Klimop. Beiden houden zich in hun dagelijkse werk bezig met de doelgroep 0-18 jarigen en hun ouders/verzorgers.

Lonneke van der Voort;

Als jeugdarts zullen mijn collega en ik de kinderen uit groep 2 met hun ouders zien tijdens een bezoek aan het CJG in Ridderkerk. Onder andere worden de ogen, het gehoor en de motoriek (beweging) getest. Ook wordt er gekeken naar de groei. Daarnaast is er ruimte voor vragen over bijvoorbeeld gedrag, slapen, gezondheid, etc.

De ouders met een kind/kinderen in groep 2 zullen hiervoor een uitnodiging ontvangen.

Wij werken nauw samen met de jeugdverpleegkundige, waarmee u altijd contact kan opnemen.

Lydia Frings

Als jeugdverpleegkundige ben ik reeds 5 jaar werkzaam in Ridderkerk. Van groep 1 tot en met groep 8 maakt een kind een op vele vlakken een enorme ontwikkeling door en leert deze vele vaardigheden. De kern van mijn vak is ouders adviseren en ondersteunen bij de kleine en grote vragen die de basisschoolleeftijd oproepen. Ouders kunnen bij mij op diverse manieren hun vraag kwijt: telefonisch, via de mail, tijdens 1 van de inloopmomenten op school, via de leerkracht, tijdens een afspraak thuis of op het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Mijn contactgegevens zijn;

Telnr direct; 06-51284296

Telnr algemeen; 0180-433944

Email; l.frings@cjgrijnmond.nl

Graag willen wij u nog wijzen op onze website; www.cjgridderkerk.nl

Voor ouders is hier interessante informatie te vinden over bijvoorbeeld zelfvertrouwen, mediagebruik en vriendschap.

Voor kinderen is er ook de mogelijkheid te zoeken naar het antwoord op hun vragen over bijv. gevoelens, zakgeld en sporten.

Lonneke van der Voort Lydia Frings