Nieuws uit groep 3

Wat zijn de juffen trots op jullie. Wat doen jullie goed je best.
We hebben het echt heel gezellig met elkaar.
En wat hebben jullie al veel geleerd. De eerste boekjes zijn al weer vol en mee naar huis gegeven.
De tijd vliegt om.
Na gezellig met elkaar de ochtend te zijn begonnen, starten we met lezen. We oefenen iedere dag en dat gaat goed. We kennen al veel letters. De nieuwe letter komt niet alleen in de letterboom te hangen maar ook bij Zoem op het letterbord.  Met al die letters hebben we al veel woorden gemaakt, zelfs al zinnen!
En die woordjes kunnen we al schrijven want we leren namelijk iedere aangeleerde letter meteen te schrijven in ons schrijfschrift. De kinderen nemen regelmatig een werkblad mee naar huis zodat u kan zien wat waar we mee bezig zijn.
Daarnaast rekenen we iedere dag en doen allerlei rekenspelletjes.
Gelukkig hebben we nog genoeg tijd over voor andere activiteiten, zoals Engels, wereldoriëntatie, verkeer, sociaal emotionele vorming,  tekenen, knutselen en gym. Zelfs twee keer per week gaan we naar de gymzaal en bewegen we er lekker op los.
We zijn inmiddels ook helemaal gewend aan het eten met elkaar op school. Echt even een rustmoment waar we allemaal aan toe zijn om 12.15 uur. De broodtrommels op tafel  en lekker smikkelen.
Binnenkort werken we enkele weken over  Vriendschap; Kom erbij!
Het thema van de Kinderboekenweek.  Liedjes, prentenboeken, knutselwerkjes maar ook gesprekken die we gaan voeren over dit thema want wat moet je zonder vriendjes en vriendinnetjes?
We zijn blij dat we elkaar kunnen en mogen  helpen en samen kunnen spelen want we hebben elkaar echt nodig.
Als afsluiting is er een kijkavond op 18 oktober, u komt toch ook?

Met vriendelijke groet,

Juf Kim en juf Margo