dsc00317 dsc08571
juf Renate Achterberg juf Corina van Kouwen
 maandag, dinsdag en woensdag donderdag en vrijdag

In de klas zijn wij tijdens de taalles bezig geweest met het schrijven van recensies. Hieronder kunt u de recensies van drie boeken lezen.

Door Charissa:

De waanzinnige boomhut deel 2Afbeeldingsresultaat voor de waanzinnige boomhut deel 2

Hoi, dit boek heet De Waanzinnige Boomhut Van 26 Verdiepingen.

Het is geschreven door Andy Griffiths, en de illustraties zijn gemaakt door Terry Denton. Dit boek is in 2014 uitgebracht. Het is een boek met 349 bladzijden. Ze hebben ook nog meer boeken geschreven, zoals: De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen, natuurlijk van 26 verdiepingen, van 39 verdiepingen, van 52 verdiepingen, van 65 verdiepingen, van 78 verdiepingen, en het laatste deel van 91 verdiepingen.

Ik vind het een heel leuk boek, want er zitten hele leuke stukjes in. Ik vind het grappig dat ze een verdieping hebben gemaakt, en die verdieping heet Labyrint des doods. Het heet zo omdat het je daar waarschijnlijk dood gaat. En ik vind het grappig dat ze een anti zwaartekracht kamer hebben gemaakt. Je leest nog meer als je het zelf leest!

Er zijn 13 nieuwe verdiepingen bijgebouwd, wat voor een verdiepingen? Dat lees je in dit boek. Het is echt een aanrader.

Door Nick:

Recensie

Het boek “Hoe tem je een draak” is geschreven door Cressida Cowell en is gemaakt in 2005 en is de 3de in de serie. De hoofdpersoon is Stikkum Stoere steurkop de derde en hij is de zoon van het stamhoofd van de Harige hufter stam,  hij heeft een draakje dat tandloos heet, hij woont op

Afbeeldingsresultaat voor hoe leer je draaks

een eiland dat Burk heet.

Stikkum en Tandloos worden ontvoerd maar door wie? In de gevangenis komen ze een bekende tegen uit een andere stam, terwijl Burk de kluts kwijt is moet Stikkum samenwerken met de bekende om te ontsnappen.

Zelf vind ik het een leuke serie/boek, er zit actie, lol en spanning in. Het enige wat ik jammer vind is dat mijn favoriete drakensoort op het menu staat van de ontvoerders.

★★★★★

Door Nikki:

OorlogsgeheimenAfbeeldingsresultaat voor oorlogsgeheimen

Ik ga een recensie schrijven over het boek: Oorlogsgeheimen.

De schrijver is : Jacques Vriens, van Holkema en Warendorf zijn de uitgevers van het boek. Het boek heeft 158 pagina’s en is in 2011 in oktober uitgegeven.

Het boek gaat over Tuur . Hij woont in Zuid-Limburg met z’n familie. Maartje, zijn vriendin,  wordt op een avond meegenomen, maar waarom en wie heeft haar verraden?

Ik vind het een erg leuk en spannend boek omdat er veel spannende dingen gebeuren.

Door Robin ten Wolde en Koen:

Boeddhisme & Shorttrackbaan

In de klas zijn we bezig met verschillende projecten zoals:de presentatie van Boeddhisme. Daarin wordt verteld  wat boeddhisme is, wat je niet mag doen met een boeddhistisch geloof, wie boeddha was en meer. Er wordt ook een Shorttrackbaan gemaakt waarvoor de meeste kinderen een schaatser hebben gemaakt die op de baan staat. Een paar andere kinderen maken de baan met 4 tribunes en poppetjes die er op zitten. En er zijn nog veel meer projecten. Als je de projecten wilt zien moet je op donderdag 22 Februari 17:00 tot 19:00 naar groep 8 gaan.

Door Charissa:

Boekdaten

We gingen woensdag 14 februari op Valentijnsdag een boek-date in de klas doen. We mochten ´s ochtends niet de klas in, omdat de juf het aan het klaarzetten was. Dus wij zaten in de gang. Om half 9 mochten we naar binnen. Op een tafel lagen 2 boeken een van je zelf en de andere persoon waarmee je ging boek-daten. Er lagen 4 snoepjes op je tafel en rozenblaadjes. We deden 6 rondes dus je ging met 6 andere personen ook daten. De buitenste rij moest steeds 2 plekken opschuiven. Je moest vragen aan elkaar stellen in 1 minuut om de beurt dus in totaal 2 minuten vragen. Dat deed je een aantal keer met verschillende mensen. Een van de vragen was bijvoorbeeld, in welke tijd speelt het zich af. Maar je mocht ook zelf vragen bedenken. Er kwamen vaak de Waanzinnige Boomhut boeken voor, en Harry Potter. Op het laatst gingen we met elkaar bespreken wat je het leukste boek vond.

Fotoalbum:

Groep 8, werkweek 2017