dsc00317 dsc08571
juf Renate Achterberg juf Corina van Kouwen
 maandag, dinsdag en woensdag donderdag en vrijdag

 

Groep 8 wenst u hele fijne feestdagen en een heel gezond en gelukkig 2018!

(Onderaan deze pagina staat een link naar de foto’s van ons Kerstontbijt)

 

Door Evi:

                       Pietengym

Vandaag, vrijdag 1 december, hadden we pietengym in sporthal Drievliet. We gingen lesgeven aan groep 1, groep 1-2 en groep 2. Er waren 10 onderdelen waar iedereen lekker kon klimmen, klauteren en springen. Iedereen was mooi verkleed. Ieder groepje had een begeleider en meestal bestond het groepje uit 6 kinderen. Ook waren er 5 pieten. Iedereen heeft het heel erg gezellig gehad!

Aan het einde gingen we met zijn allen op de foto.

‘s Middags kreeg iedereen van zijn juf of meester een pietendiploma.

 

 

In september zijn wij met elkaar op werkweek geweest naar Amerongen. De kinderen vertellen hier meer over….

Deze diashow vereist JavaScript.

(Onderaan deze pagina staat een link naar het complete fotoalbum)

 

Door Marko:

Spelletjes

Op maandag in de ochtend 4 september gaat groep 8 op kamp naar Amerongen. Als je meer wilt weten over de workshops lees dan verder…

Er waren 5 workshops: zelfverdediging, voetbal, koken, spel en zingen.Bij zelfverdediging leerde je hoe je sterk moet staan en balans, bij voetbal deed je oefeningen en partijtje, bij koken maakte je appelflappen, bij spel speelde je verschillende spelletjes en bij zingen moest je liedjes zingen. Toen we klaar waren deden we 30 second spel. Het spel gaat als volgt: je hebt een kaartje met 5 woorden die je moet uitbeelden,maar je mag niet een deel van het woord zeggen. Je team moet alle woorden proberen te raden in 30 seconden. Als je team 4 woorden heeft geraden krijg je 4 punten, en als je team 5 woorden heeft geraden krijg je vijf punten.

 

Door Rick en Richard:

Werkweek groep 8

Maandag 4 september vertrokken we naar het kamphuis in Amerongen.
‘s Avonds om negen uur begon de bonte avond de show kon beginnen! Er zaten een paar goede acts tussen bijvoorbeeld: de Shuffle act van Noa en Charissa, de moppen van Robin ten Wolde en Jamie en de turn act van Evi. En na de bonte avond volgde een feest.

Die de meeste kinderen niet zo snel gaan vergeten. We hadden: chips,cola en muziek. Het was een gezellige avond. En toen het twaalf uur was gingen we dansend ons bed in.

Een top avond!

The End!

 

Door Koen en Niels:

De vrije tijd van de werkweek

We waren aangekomen bij kamphuis in Amerongen en daar hadden we veel vrije tijd.

Wat we in die vrije tijd deden gaan we jullie vertellen.

Als Koen en ik genoeg vrije tijd hadden dan gingen we vaak voetballen. De andere kinderen gingen vaak op het springkussen, schommelen of verstoppertje spelen. Ook was er een heel goedkoop snoepwinkeltje. Die ging na het eten open. Meestal gingen de jongens na het eten voetballen op het grote veld en ging de rest wat anders doen. Ook gingen we soms tafelen. Als we moesten gaan slapen gingen we meestal lezen of kletsen. Ook gingen we klagen bij elkaar omdat we niet stil waren. Als we in de ochtend opstonden waren de anderen al lang wakker. De laatste ochtend werden we heel irritant wakker gemaakt. We werden wakker gemaakt door de begeleiders die met koekenpannen tegen elkaar aanslagen en met de megafoon. Het ontbijt bestond uit brood, crackers en beschuitjes, rijstwafels. In de avond aten we pannenkoeken, macaroni en patat met frikandellen of kroketten. meestal na het eten deden meestal  een spelletje doen zoals 30 seconds. Voor we gingen slapen gingen we altijd douchen. Het was een geweldige werkweek en we zullen het nooit meer vergeten.

 

Door Tom en Thijs:

Operation breaklight

Groep 8 de Bongerd ging op 4 September op werkweek in Amerongen in het kamphuis de Betteld. Op 5 september gingen we operation breaklight doen, daar gaat dit stukje over.

We wachten totdat het donker werd. We deden onze kleren aan, Daarna werd het spel uitgelegd. Er werden groepjes gemaakt en toen gingen alle kinderen naar buiten. het spel was in twee helften verdeeld de groene en de roze er waren verdedigers en aanvallers. de groene breaklights te pakken en andersom ook de verdedigers probeerde de aanvallers te tikken. Het roze team heeft gewonnen.

 

Door Nikki en Noa:

De vossenjacht

Groep 8 van basisschool De Bongerd ging 4 dagen op werkweek naar Amerongen. De derde dag gingen we de vossenjacht doen. Ben jij benieuwd hoe dat ging?

Lees dan de tekst verder!                                                                                           

De derde dag gingen we de vossenjacht doen. We gingen er lopend heen. Het was ongeveer 15 minuten lopen. Toen we er waren ging juf Denise op een terras zitten en gingen we beginnen. Wij zaten in een groepje met Suzanne en Evi. Als eerste vonden we juf Yolanda, ze zat op een stoepje en deed alsof ze aan het lezen was.Toen vonden we Alain, de vader van Luuk. Hij was verkleed als werkman. Hij stond te praten met andere mensen en hielp ze ook. Daarna vonden we Arienne. Zij stond bij een chinees restaurant. Ze was verkleed als een chinese vrouw. Ze had een chinees parapluutje en een hoedje op. Yolanda en Arienne hadden 2 rollen. Na Arienne vonden we Yolanda. Zij was zich aan het verkleden maar wij vonden haar al. Ze had een doek om haar hoofd en een badjas aan. Even later zat ze bij een beautysalon. Ze lag met een kopje thee in haar hand te slapen. Als een na laatste vonden we Ariene. Zij was deze keer verkleed als dief maar we vonden haar al heel snel. Ze stond achter een paal. Toen moesten we alleen nog Marcel. Daar hebben we heel lang naar gezocht. Maar we vonden hem niet binnen de tijd. We moesten terug naar het terras waar juf Denise zat. Daar stond Marcel, hij was verkleed als een oude man. Hij had een lange jas aan, een bruine tas, een pet en een bril op. Toen moesten we helaas weer terug naar het kamphuis.
We vonden het echt super leuk om te doen!

 

Door Kyan en Robin:

Survivallen

Wij gingen met werkweek survivallen. We deden een leuk parcours en we hebben een grote bamboe toren gemaakt.

Wil jij weten hoe het ging en afliep, lees dan verder.

We gingen vanaf het kamphuis in Amerongen naar het survivalpark in Overberg. We gingen  met de auto´s van de begeleiding naar het park. De jongens gingen als eerste want er was niet genoeg ruimte om tegelijk ernaartoe te gaan. Gelukkig was het maar 5 minuten rijden. Dus toen de jongens er waren gingen wij in een speeltuintje daar wachten.

Toen de meisjes aankwamen gingen we naar iemand die daar werkte en het uitlegde. De klas werd in 2en gesplitst: de ene groep ging naar het survival parcours, en de andere groep ging naar de bamboe toren bouwen. Bij het parcours moest je door allemaal obstakels. Je kon het parcours ook vol laten lopen met water maar dat deden wij niet. Aan de andere kant moest je een bamboe toren maken met losse stokken bamboe die daar lagen. Dat deed je dus met bamboe stokken maar ook met elastiek, daar bond je ze mee vast. Dit was uiteindelijk onze dinsdagmiddag, Wij vonden het heel leuk.

 

Door Charissa en Suzanne:

Het grote chaosspel

Basisschool De Bongerd groep 8 ging op kamp in Amerongen.

Het was dag twee van de werkweek, we gingen het grote chaosspel spelen. Maar het ging niet door want het ging heel hard regenen. Dus gingen we het op dag drie doen.

We moesten allemaal in ons kamp groepjes gaan zitten aan de tafel en de juf legde het spel uit. Het spel gaat als volgt: de juffen hadden briefjes met opdrachten opgehangen buiten op het terrein. En binnen zat de jury die bepaalt hoeveel punten je kreeg voor een opdracht. Je had bijvoorbeeld: Schrijf een gedicht over kamp of trakteer wat aan de jury of verzin een jell over kamp. En die vragen hadden nummers dus je moest het ook nog op volgorde doen. Elk groepje kreeg een nummer waar die mee moest beginnen. Dus later toen we het gedaan haddan moesten we aan tafels gaan zitten en gingen de jury de punten bekend maken. Het was erg spannend. Uiteindelijk had groepje 2 gewonnen met het grote chaosspel.

 

Door Robin ten Wolde en Jamie:

Ouwehands Dierenpark

Maandag 4 September tot Vrijdag 7 September gingen we op werkweek. De laatste dag gingen we naar de dierentuin.

Toen we aankwamen gingen de begeleiders iets drinken bij Aapazia. dat is een grote speeltuin met veel dingen om te doen zoals:Klimmen, De jungle express, De griezelgrot en meerdere dingen. Daarna gingen allemaal een broodje eten. Daarna gingen we naar de panda´s Xing ya en Wu wen. maar onderweg zagen we veel andere dieren zoals: ijsberen, zeeleeuwen en pinguïns.

Bij de panda’s sliep Wu wen en Xing ya zat bamboe te eten. Daarna gingen de meeste een souvenir kopen. Toen we weer verder gingen zagen we nog meer dieren en toen kwamen we aan bij een speeltuin en een aquarium. De helft gingen naar het aquarium en de andere helft bleef bij de speeltuin. Toen we weer verder gingen gingen we langs de jungle met reptielen zoals: slangen, alligators, schildpadden en apen. En toen gingen we allemaal verzamelen en we gingen weer naar het bos.

 

Fotoalbum:

Groep 8, werkweek 2017

Groep 8, november 2017, gym

Groep 8, december 2017, Kerstontbijt