juf Saskia juf Maria

Wij zijn een leuke, sociale groep van 10 jongens en 17 meisjes.
Met elkaar hebben we veel lol, kunnen we goed samenwerken én hard werken.

Samen zijn we verantwoordelijk voor de taken in de groep. Iedere week krijgen we een nieuwe taak. Soms zijn we ‘ontspanningswetenschapper’ dit betekent dat we die week geen taak hebben :-).

 

 

 

 

 

 

 

 

De afgelopen periode hebben we al veel geleerd en gedaan.
Onze groep werkt dit jaar voor het eerst met Snappets, dit Snappet is wel heel erg leuk. Direct na het maken van een opgave zien we of het antwoord goed is. Wanneer we een foutje gemaakt hebben, kunnen we hier direct van leren door het te verbeteren. Na de basisles geeft Snappet ons sommen op ons eigen niveau, dat is heel fijn.

We hebben een begin gemaakt met het onszelf doelen stellen.
Zo hebben we gekeken bij welk CITO onderdeel we graag zouden willen groeien en wat we daarvoor nodig hebben.

Ook bekijken we bij ieder reken- en spellingsblok wat we aan het eind van dat blok moeten kennen en kunnen. We stellen onszelf dan een doel, waar we dat blok hard aan gaan werken. Wat is het leuk om na een toets te evalueren! Hebben we ons doel behaald? Waar zijn we trots op? Wat gaan we het volgende blok anders doen?

                         

 

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we gewerkt met het boek ‘De Gorgels’ van Jochem Myjer.
Naast schrijfopdrachten, Gorgel- rekensommen en natuurlijk heel veel lekker luisteren naar het voorlezen van de juffen, hebben we ook een Brutelaar gekleid en een Gorgel gemaakt van wol.

                                   

We hopen u, via deze pagina, regelmatig op de hoogte te houden.