juf Saskia juf Maria

Wij zijn een leuke, sociale groep van 10 jongens en 17 meisjes.
Met elkaar hebben we veel lol, kunnen we goed samenwerken én hard werken.

De laatste periode van het schooljaar is alweer ingegegaan.
Een periode waarin we nog hard werken om de laatste lesstof te behandelen, de CITO’s zullen maken én waarin er nog wat leuke activiteiten op het programma staan.

De afgelopen periode hebben we weer stappen gezet in ‘eigenaarschap’ en het werken met doelen. Wat zijn de doelen en wat heb ik nodig om die doelen te kunnen halen?

Soms kost het moeite om een doel te behalen. Hierbij hebben we gekeken naar de leerkuil.

Bij de verschillende doelen geven we aan waar we staan: ‘Ik heb nog hulp nodig’ , ‘Ik ben aan het oefenen’ of ‘Ik kan het uitleggen’.
Ook bekijken we regelmatig onze groei in Snappet.

Vanaf maandag 4 juni vindt de afname van CITO weer plaats.

Op woensdag 23 mei hopen we op schoolreisje te gaan naar Familiepark Drievliet, we brengen nog een bezoek aan de kunstbus en we zullen nog een Beeball toernooi spelen.

De laatste schoolweken zullen ongetwijfeld omvliegen!

Samen zijn we verantwoordelijk voor de taken in de groep. Iedere week krijgen we een nieuwe taak. Soms zijn we ‘ontspanningswetenschapper’ dit betekent dat we die week geen taak hebben :-).

De afgelopen periode hebben we al veel geleerd en gedaan.
Onze groep werkt dit jaar voor het eerst met Snappets, dit Snappet is wel heel erg leuk. Direct na het maken van een opgave zien we of het antwoord goed is. Wanneer we een foutje gemaakt hebben, kunnen we hier direct van leren door het te verbeteren. Na de basisles geeft Snappet ons sommen op ons eigen niveau, dat is heel fijn.

We hebben een begin gemaakt met het onszelf doelen stellen.
Zo hebben we gekeken bij welk CITO onderdeel we graag zouden willen groeien en wat we daarvoor nodig hebben.

Ook bekijken we bij ieder reken- en spellingsblok wat we aan het eind van dat blok moeten kennen en kunnen. We stellen onszelf dan een doel, waar we dat blok hard aan gaan werken. Wat is het leuk om na een toets te evalueren! Hebben we ons doel behaald? Waar zijn we trots op? Wat gaan we het volgende blok anders doen?

We hopen u, via deze pagina, regelmatig op de hoogte te houden.