juf Conny Plomp en juf Denise Brinkman

Welkom in de kikkerklas!

Even bijpraten

Jippie!!! Ilay is 4 jaar geworden en zit nu ook in de kikkerklas!!  Weer een nieuw vriendje erbij, dus……… zitten er nu 26 kinderen in de kikkerklas.
Gezellig hoor!

Wat ligt er onder dat kleed????
Op een morgen ontdekten de juffen iets bijzonders in het speellokaal. Er lag een kleed op de vloer waaronder iets verstopt lag. Omdat het er wel een beetje spannend uitzag, besloten ze even te wachten tot de kinderen op school waren. Samen met de kinderen voelden ze zich een stuk dapperder dus namen we met alle groepen een kijkje.
Gelukkig durfde één van de kinderen de doek weg te halen en wat bleek?? De bult onder de doek was een schatkist!

In de kist zat één mooie gouden schoen met een brief erbij met de vraag van wie de schoen was…
Terug in de klas kwamen we tot de conclusie dat de schoen een échte prinsessenschoen was.
Maar ja…….waar was die andere schoen? En hoe zou die prinses er uitzien?
Vragen genoeg om ons in te verdiepen….dus zijn we meteen aan de slag gegaan en werken we nu over prinsessen en ridders.
We hebben de schoen in de gang gezet dus mocht u een prinses tegenkomen op één gouden schoen? Stuur haar maar langs hoor!

De schoen is van prinses Madelief!
Of….eigenlijk van haar moeder! Ze had ze stiekem geleend en was de schoen verloren bij het buitenspelen.
Wat is ze blij dat de schoen terecht is!

We maken ook kennis met ridder Roderick.
Hij is de buurjongen van Madelief en hij vindt haar geweldig!
Helaas is dat andersom niet zo…..Madelief houdt van stoere, dappere ridders en dat is hij zéker niet! Roderick wil graag een stoere, dappere ridder worden en daar heeft hij ons voor nodig!
Geen probleem! Dit gaat helemaal goed komen!!

Bent u benieuwd naar het volgende avontuur van kikkerklas? Neem dan regelmatig een kijkje op deze pagina!

Tot zover het laatste nieuws.
Groetjes van iedereen uit de kikkerklas.

Fotoalbums
augustus 2017