De kop is eraf!

Welkom op de pagina van groep 4!

We zijn een gezellige groep van 16 meisjes en 16 jongens met 2 juffen en een stage juf!

Na een paar weken zijn we alweer aardig aan elkaar gewend geraakt en hebben we al veel dingen geleerd.

We bedachten samen met de juffen groepsregels voor in de klas, maar ook voor de omgang met elkaar tijdens het buiten spelen. We mochten over elk kind vertellen waar hij of zij goed in is. We bespraken dat we van elkaar kunnen leren.

Met rekenen hebben we de “vrienden van 100” al  leren kennen en oefenen we de sommen tot 20. We zijn gestart met ons rekendoelen mapje, waarin we kunnen zien dat we zijn “gegroeid” na het oefenen met de sommen voor een bepaald rekenblok.

Met de taallessen leren we hoe we kunnen luisteren naar elkaar, we oefenen met het maken van goede zinnen en we doen raadspelletjes met onze doelwoorden. We schreven ons eerste verhaaltje bij een tekening van ons droomhuis.

We hebben een keer in de week Engelse les van Miss Marian. Bij haar proberen we alleen maar Engels te praten. In de klas krijgen we ook Engelse les. We zingen Engelse liedjes, luisteren naar kleine verhaaltjes en doen spelletjes met de geleerde woorden en zinnetjes. Deze maand hebben we gewerkt over “ Me and my school”. We bekijken elke morgen “the weather” en kiezen de engelse woorden erbij: cloudy, sunny, rainy , stormy …..

Tijdens de gymlessen kunnen we ons lekker uitleven tijdens het spelen van verschillende spellen. Eens in de maand hebben we zelfs twee keer gym in de week!

Binnenkort starten we met het werken over de kinderboekenweek met als thema “Vriendschap”. We hebben er zin in!

We houden u op de hoogte van onze nieuwtjes.