juf Maria juf Leonie juf Jantine

(per januari terug van
zangerschapsverlof)

Het eerste half jaar van dit schooljaar hebben wij een meester in de klas. Meester Niels komt elke dinsdag bij ons stage lopen. Hij zal een aantal keer ook op een andere dag aanwezig zijn.

De eerste periode zit erop. De tijd gaat snel en er wordt hard gewerkt in de klas. Inmiddels hebben wij de Kinderboekenweek gehad. Bij ons stond een verhalenboek centraal. Wij hebben vooral gewerkt aan wat geeft ons de bibbers? In de hele klas waren spinnen te vinden en wij hebben gedebatteerd over de stelling “De Kinderboekenweek zorgt voor meer leesplezier”. De conclusie uit het debat is: Het thema van de Kinderenboekenweek zorgt voor het verhogen van het leesplezier. Het is daardoor persoonlijk of het thema het leesplezier verhoogd.

Juf Jantine is begin september bevallen van een dochter Guusje. Op woensdag 11 oktober kwam zij samen met haar gezin naar school om ons kennis te laten maken met Guusje. De kinderen hebben een klassencadeau gegeven en sommige kinderen hadden een kleinigheidje voor Guusje bij zich. Daardoor kreeg Siem het nog druk, want hij mocht de cadeaus van zijn kleine zus uitpakken. Natuurlijk moesten juf Jantine, Guusje en Siem nog even met de klas op de foto!

De rondes van de Ateliermiddagen zijn weer van start gegaan. In de bovenbouw werken de kinderen aan: techniek, kunst en programmeren. De kinderen van groep 6, 7 en 8 zijn verdeeld over 3 groepen en alle disciplines komen aan bod dit schooljaar. Wij hebben al veel geleerd. Van bandenplakken tot solderen en van de voordelen van een SmartHome tot de werkwijze van mozaïeken.

Hieronder een korte impressie van de eerste middag.

Groep 7 heeft het spits af mogen bijten voor de Zwerfvuilactie. De Bongerd wil de kinderen meegeven dat iedereen verantwoordelijk is voor een schonere wereld. Dat begint natuurlijk met je woonomgeving. Daarom is groep 7 in 3 groepen de wijk in gegaan om het zwerfvuil op te ruimen. En de bikkels uit groep 7 lieten zich niet tegenhouden door een paar regendruppels.

Er is ook gesport tijdens de jaarlijkse sportdagen die georganiseerd worden door Sport en Welzijn. Dit jaar stond handbal en badminton centraal. De kinderen hebben het opgenomen tegen groepen 7 van andere basisscholen in Ridderkerk. Lucas K en Jason hebben de tweede prijs in de wacht kunnen slepen bij badminton.

De kinderen hebben op 5 december weer Sinterklaas gevierd. Alle creatieve Pieten zijn weer aan de slag gegaan en de kinderen zijn verschrikkelijke verwend met mooie surprises. Het was een gezellige dag.
Onderaan deze pagina zijn de foto’s te vinden van deze geslaagde ochtend.

Gastles

Op dinsdag 12 december stonden gastlessen centraal op de Bongerd. In onze klas kwam de vader van Jason vertellen over zijn werk bij de politie. Inmiddels zijn de kinderen op de hoogte van alles bij de politie. De uitrusting van een politie-agent werd bij iedereen getest. Daarnaast zijn de rangen van agenten aan bod gekomen.

Elke week gaan wij bij meester Edward gymmen op vrijdag. Naast het bewegen tijdens de lessen, besteed meester Edward aandacht aan samenwerken en kinderen uitdagen, waarbij respect prioriteit heeft. De afgelopen weken hebben wij daarom al een zware bootcamp gedaan, geprobeerd de klas op volgorde van verjaardagen te krijgen, zonder dat er kinderen van de bank vallen en hebben wij gewerkt met een vakkensysteem met verschillende opdrachten. Dit jaar zal er nog veel meer aan bod komen.

In een van de eerste weken stond tijdens de gymles verantwoordelijkheid centraal. De kinderen kregen een les bootcamp van meester Gert-Jan. Alle kinderen waren verantwoordelijk voor het verloop van de les. Samen moesten zij er dus voor zorgen dat de opdrachten foutloos doorlopen werden.
De kinderen hebben dit goed opgepakt. Aan het einde van de les veel enthousiaste gezichten en meester Gert-Jan kreeg zelfs een high five! Hieronder een korte impressie van de les.

Fotoalbums:

December 2017: Sinterklaas