dsc09597
juf Florien Verhaar juf Marjolein de Rijke

Welkom in groep 4!

We zijn een gezellige groep van 12 meisjes en 16 jongens met 2 juffen. De afgelopen weken hebben we weer veel leuke dingen gedaan en hebben ook  veel geleerd.

Tijdens de kinderboekenweek hebben we gewerkt over “de Gruffalo”. Dat was heel spannend en leuk! We hebben zelf bij een stukje tekst een mooie tekening gemaakt, in een groepje een grote Gruffalo gekrijt, slangen, muisjes en een vos geknutseld!

De afgelopen 3 weken was er elke donderdagmiddag een atelier door de gehele school. Er waren drie ateliers; een atelier techniek, waar we een knikkerbaan hebben ontworpen en gemaakt, een atelier Engels, waarbij we Engelse liedjes hebben gezongen, Engelse cupcakes hebben versierd, en een Engelse bus hebben geknutseld en er was een atelier “kunst”. Daar leerden we veel over mozaïek. Dat was heel gezellig en leerzaam!

Met het Nationaal schoolontbijt was er gezellig voor ons gedekt in de hal en in het speellokaal. We kregen bijzonder bezoek tijdens dit ontbijt: de Burgemeester van Ridderkerk is bij ons komen eten! Een aantal kinderen mochten de ketting van de Burgemeester passen.

De afgelopen weken zijn we gestart met het oefenen en vooral ook het begrijpen van de tafelsommen. Een aantal kinderen hebben al een tafel bij de juf opgezegd! We krijgen dan een sticker op onze “tafeltrein”.

Tijdens de lessen wereld oriëntatie werken we deze weken over reizen. We leerden waar we  in Nederland allemaal naartoe kunnen gaan om iets van ons land te leren.

De komende weken hopen  we het weer een gezellige tijd te hebben met het werken over de Sint!

We houden u op de hoogte van onze nieuwtjes!